Hem     Tips på att förbättra sin engelska     Engelsk ordlista och engelskakurs     Kört fast?     Översättningsprogram

    Översättningsprogram engelska  -   Översättning svenska engelska  -   Engelska lexikon  -   Engelska test
Ljudböcker, slangordslexikon, engelska noveller

Översättning från engelska till svenska  -   Översätt från svenska till engelska  -   Gratis översättningsprogram
Svensk engelsk translator  -   Översätt meningar  -   Översätta texter  -   Spanska översättning
Översättning svenska italienska  -   Översättning svenska franska  -   Översättning tyska svenska
Översättning svenska norska  -   Latin översättning  -   Översättning danska svenska  -   Översättning svenska finska
GRATIS ÖVERSÄTTNINGSPROGRAM

Det finns en mängd olika mer eller mindre bra översättningsprogram online, dvs. på nätet. Dessa brukar bestå av en ruta där man antingen kan klistra in text och få den översatt eller där man kan skriva in en länk till en hemsida man vill ha översatt. Men detta kan väl egentligen inte klassas som ett riktigt översättningsprogram. Det är mer som en webbapplikation. Ett översättningsprogram bör egentligen fungera oavsett om man har Internetuppkoppling eller ej samt göra jobbet snabbt utan att man behöver klistra in text eller enstaka ord i en ruta. Då finns det plötsligt inte så många, åtminstone inte som jobbar med det svenska språket.


Gratis översättningsprogram som uppfyller dessa kriterier är också mycket svåra att finna. Men de vi har lyckats hitta är:

Translation panel - Det här kan man få som toolbar till Firefox.

MultiTranse - Gratis översättningsprogram som översätter till och från svenska och många andra språk.

Grand dictionary - Det här programmet jobbar med olika fönster där du kan se översättning, synonymer och utförliga definitioner. Demoversionen är gratis men fullversionen av programmet kostar.

Gratis översättningsprogram till iPhone / iPod

”There’s an app for that” är en slogan som använts angående alla applikationer som finns att tanka ner till iPhone och iPod. Översättningsprogram borde vara en av de första appar man kommer att tänka på och gratis sådana är det gott om. De allra flesta jobbar mot Google Translate bara det att själva programmet är mer lätthanterligt än att gå in på webbsidan med iPhonen.

Här kommer några tips på bra gratis översättningsprogram till din iPhone:

iTranslate: Det här översättningsprogrammet har två rutor. I den ena skriver man in texten på målspråket (t.ex. svenska) och i den andra hamnar översättningen. De flesta språk ingår i denna app. Programmet är helt gratis men vill man även ha stöd för röstuppläsning av ord så kostar det lite.

iLanguage translator: I den här appen hamnar översättningen på en helt ny sida i stället och man kan se mer text åt gången vilket är praktiskt om det är mycket som ska översättas.