Hem     Tips på att förbättra sin engelska     Engelsk ordlista och engelskakurs     Kört fast?     Översättningsprogram

    Översättningsprogram engelska  -   Översättning svenska engelska  -   Engelska lexikon  -   Engelska test
Ljudböcker, slangordslexikon, engelska novellerÖvrigt om engelska - Ljudböcker, slangordslexikon och noveller på engelskaHär kommer några nyttiga och roliga länkar till ljudböcker, slangordslexikon på engelska och noveller på engelska. Enjoy!

  • Librivox - Tanka ner gratis ljudböcker på engelska. Använd ljudböcker och härma efter för att lära dig bra uttal. Eller lyssna på ljudböcker på bussen för att lättare komma in i språket och öva dig på att lyssna på engelska. Inspelningarna är gjorda av amatörer (de flesta mycket duktiga sådana) och här finns både amerikanskt och brittiskt uttal. Alla böcker som läses upp har utgången upphovsrätt p.g.a. sin ålder, det är därför allting är gratis. Tanka ner som mp3 och välj mellan olika kvalitet.

  • Short stories at East of the Web - Noveller av olika längd på engelska av kända och okända författare. Öva dig på att läsa högt eller använd novellerna för att kolla om det är några ord du inte kan som du skulle behöva lära dig. Novellerna är antingen skrivna av användarna själva eller är "in the public domain" vilket betyder att upphovsrätten inte längre gäller eftersom ett visst antal år har gått sedan upphovsmannens död. Varför inte ta och läsa en novell per dag?

  • Urban Dictionary - Slangordslexikon på engelska. Mycket användbar för ord du inte hittar i vanliga lexikon och alldeles nya ord som inte funnits så länge och just blivit en "fluga". Rolig sajt att bara klicka runt på