Hem     Tips på att förbättra sin engelska     Engelsk ordlista och engelskakurs     Kört fast?     Översättningsprogram

    Översättningsprogram engelska  -   Översättning svenska engelska  -   Engelska lexikon  -   Engelska test
Ljudböcker, slangordslexikon, engelska novellerEngelskalexikon online
Det finns få saker som klår ett vanligt engelskalexikon i bokform, både vad gäller antal ord, exempelmeningar, förtydliganden och sist men inte minst, korrekthet. Vill du ha ett riktigt gediget engelskalexikon i bokform rekommenderar jag varmt Norstedts engelska lexikon.

Men ibland är det naturligtvis smidigare med ett lexikon online. Det går snabbare att slå upp och man kanske inte behöver korrektheten eftersom man egentligen kan glömt ordet men har glömt det just nu. Sitter man redan vid datorn är det dessutom bekvämare. Inte heller väger det någonting när man är på resa.


Här är de bästa engelskalexikonen på nätet:
  • Tyda - Det största engelsk-svenska onlinelexikonet som finns. Fördelen är att Tyda har väldigt många ord och att det ständigt utökas. Nackdelen är att det inte är gratis om man vill göra fler än 30 sökningar per vecka.

  • Skoldatanätet Lexin - Ännu ett engelsk-svenskt/svensk-engelskt onlinelexikon. Har fler förklaringar och exempelmeningar än Tyda och är mer korrekt.

  • The Free Dictionary - Bra om man vill ha engelska förklaringar på ord och fraser. Innehåller faktiskt de flesta ord och idiomatiska uttryck man kan tänkas vilja slå upp. Det är helt gratis att använda och går snabbt.