Hem     Tips på att förbättra sin engelska     Engelsk ordlista och engelskakurs     Kört fast?     Översättningsprogram

    Ordlista baserad på situationer  -   Engelsk grammatik  -   Svenska uttryck på engelska  -   Svåra engelska ord
ENGELSK ORDLISTA OCH SPRÅKKURS

Nedan följer en liten engelsk ordlista. Den är kategoriserad på de allra vanligaste situationerna där det finns flera sätt att säga samma sak och där orden kanske inte betyder exakt samma sak som den svenska motsvarigheten. Den kan också användas som en engelsk språkkurs genom att klicka sig vidare till nästa artikel med pilen längst ner på varje sida. Kategorierna tar upp vanliga situationer och vilka engelska ord och uttryck man kan använda där samt förslag på variationer.
Det här är en lista på engelska ord och uttryck som inte har någon motsvarighet i svenskan. Ibland kan det vara svårt att beskriva en sak eller en händelse eftersom man tycker att de ord man kan inte riktigt fångar det man vill säga. Det beror på att engelskspråkiga uttrycker sig annorlunda än vi. De använder ord som inte ens finns på svenska och det kan ta ett tag innan man lär sig att över huvud taget komma på att använda dem. De kommer sällan upp som det mest självklara alternativet i lexikon heller eftersom det snarare är användningsområdet som är det intressanta, inte ordets betydelse i sig.

Man kan även gå igenom artikel för artikel i ordning i denna sektion genom att klicka på pilen längst ner för att komma till nästa ord.