Hem     Tips på att förbättra sin engelska     Engelsk ordlista och engelskakurs     Kört fast?     Översättningsprogram

    Ordlista baserad på situationer  -   Engelsk grammatik  -   Svenska uttryck på engelska  -   Svåra engelska ordSaker som sker på ett sätt på engelskaHär finns många olika möjligheter för att uttrycka sig. Way är naturligtvis det vanligaste och det som de flesta känner till. Way används ofta som så där. Sluta bete dig så där! – Stop acting that way! Eller när man ska säga: På ett sätt var det som skedde bra. – What happened was good in a way.

Man kan också använda sense. I sammanhang som Man skulle kunna säga att Det här är den musikaliska motsvarigheten till buddhism på ett sätt, eller På ett sätt blev det exakt som jag ville, är det väldigt vanligt att använda in a sense. So in a sense, things turned out exactly as I wanted.

När man pratar om att göra något på ett speciellt sätt/vis kan man använda fashion. Set the table in this fashion. Det indikerar att man beskriver något isolerat och specifikt, i det här fallet hur man dukar bordet. People who dressed in this fashion were sometimes called grungers.

Sedan finns också manner. Det betyder också sätt precis som de tre ovanstående och används ofta som in this manner – på det här viset.
Hur vågar du förolämpa mig på det här viset? – How dare you insult me in this manner?

Eller: Kan jag använda upphovsrättsskyddad musik på det här sättet? (t.ex. lägga ut på nätet) – Can I use copyrighted music in this manner?

Det är helt ok att använda regard också om man menar avseende. Hon var toppen på alla sätt/i alla avseenden. – She was awesome in every regard.


Nästa