Hem     Tips på att förbättra sin engelska     Engelsk ordlista och engelskakurs     Kört fast?     Översättningsprogram

    Ordlista baserad på situationer  -   Engelsk grammatik  -   Svenska uttryck på engelska  -   Svåra engelska ordKomma ihåg, minnas och enrinra sig på engelskaRemember är det mest självklara valet. I remember you. – Jag kommer ihåg dig.

Ett annat snyggt sätt att ”komma ihåg” på är recall som betyder minnas eller erinra sig. I don’t recall going there. – Jag minns inte att jag var där/gick dit. Det är lite stiligare att använda än remember när man talar om lite längre tidsperspektiv. Man bör alltså inte använda recall som i Jag kom ihåg att ta med mig boken. – då är det remember.

En annan fras som mer matchar ovanligheten för den svenska användningen av det formella erinra sig är trace back to. I can't trace back to what the dream was about. – Jag kan inte erinra mig vad drömmen handlade om. Denna term är inte så vanlig.

När man pratar om att tänka tillbaka på någonting eller drömma sig tillbaka till förgången tid kan man använda sig av reminisce. It’s good to reminisce about that. – Det är skönt att tänka tillbaka på (den tiden).


Nästa