Hem     Tips på att förbättra sin engelska     Engelsk ordlista och engelskakurs     Kört fast?     Översättningsprogram

    Ordlista baserad på situationer  -   Engelsk grammatik  -   Svenska uttryck på engelska  -   Svåra engelska ordAtt hinna
Hinna är ett väldigt praktiskt svenskt ord som inte har någon egentlig motsvarighet i engelskan. Man får helt enkelt lära sig när man ska använda vad.

Det första man kommer att tänka på är kanske make it som kort och gott betyder att man hann med något innan det var för sent. I made it to the bus stop before the bus left. Men make it kan också betyda att man klarade något, I made it! så det slår inte alltid huvudet på spiken i fråga om tid.
Miss är motsatsen – att inte hinna. I missed the bus.

När man ska hinna med att göra någonting, alltså, försöker hitta tid för att göra någonting använder man istället ofta get around to. I will hopefully get around to shipping those CDs soon.

Man kan också kort och gott använda have time toha tid att. I didn’t have time to do it. Men det betyder också precis Jag hade inte tid att göra det och är inte exakt samma sak som att hinna.

Att hinna är nära besläktat med att ta itu med saker och ting.


Nästa