Hem     Tips på att förbättra sin engelska     Engelsk ordlista och engelskakurs     Kört fast?     Översättningsprogram

    Ordlista baserad på situationer  -   Engelsk grammatik  -   Svenska uttryck på engelska  -   Svåra engelska ordAnta på engelska

Det finns många val för att anta något på engelska. Det vanligaste i talspråk är kanske guess som indikerar att man tror någonting. Jag antar det. I guess so.Suppose är ett annat väl använt ord i sammanhanget. Det är lite starkare än guess. Att man liksom tror något ännu mer, kanske för att man vet mer.

Figure är lite samma sak men mer åt tro-hållet. They gave me a fine and I figured that would be the end of it.
Eller tycka att något verkar som.
Since noone else applied for the job, I figured I had some time to make up my mind.
Figured är nära relaterat till tänka, vilket man kan läsa om här.

Take it å andra sidan är någonting man använder när man förstår det som om det är på ett visst sätt med anledning av något annat man vet. I take it they won't accept the proposal. Jag antar att de inte kommer att acceptera förslaget (detta med anledning av att jag har kännedom om situationen). Man skulle också kunna säga Det verkar inte som om de kommer att acceptera förslaget.

Assume sedan är ännu mer säkert än de övriga. Det är snarare att förmoda någonting. Assume brukar också vara det man använder för förutsätta. Det kan användas när någon förutsätter att något är sant trots att han inte vet det säkert.


Nästa